sunnuntai 18. marraskuuta 2007

Mitä tänään syötäisiin?

1990-luvulla aloitetun uusliberalistisen politiikan seurauksena Suomessa elää köyhyysrajan alapuolella 12% väestöstä. Osa heistä on lopullisesti heitetty "hyvinvointivaltion" ulkopuolelle ja heidän määränsä kasvaa koko ajan. Heitä on Porissakin kymmenisen tuhatta. Nämä työttömät, eläkeläiset, opiskelijat ja pätkätyöläiset miettivät päivittää K-kauppiaan tavoin:"Mitä tänään syötäisiin?"

Porissa on useita järjestöjä jotka kantavat huolta kanssaihmistään ja ruoka-avun merkeissä auttavat heitä selviytymään arjestä.



Porin Seudun Työttömät ( Mikonkatu 21) jakavat EU:n ruokapusseja joka tiistai ja torstai kello 11.00 - 14.00. Maksimi 1 pussi( sisältö kuvassa) joka toinen viikko. Tällöin on ilmainen kahvi EU-pussipisteessä. Mahdollisesti on myös jaossa ylipäiväyksen tarvikkeita.

Elämänleipä ( Teljänkatu 7 ) jakaa ylipäiväyksen elintarvikkeita maanantaisin ja torstaisin klo 10.00-11-30. Siellä on myös ilmainen "kirpputori".

Elämän Eliksiirin ( Vanhakoivistontie 14) ruokakassit on jaossa perjantaisin kello 10.00-11.30. Keskiviikkoisin klo 18.00 alkaa hengellinen tilaisuus (kesto n. 1,5 tuntia),jonka päätteeksi jaetaan ruokakassi.

Lisäksi on muita tahoja joiden toiminta ei ole näin säännöllistä.

1 kommentti:

Porin Yleisdemokraatit kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.